Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Még egy hetes sem volt, meghalt a gorillabébi – még nem tudják miért

Létrehozva:

Forrás: Facebeook / Audubon Zoo

Alig egy héttel a születése után, hatnaposan kimúlt egy gorillacsecsemő a New Orleans-i állatkertben, a faj a súlyosan veszélyeztetettek közé tartozik.

A nyugati síkvidéki gorillabébi (Gorilla gorilla gorilla) szülétését csak múlt hét pénteken ünnepeltük, szerdán pedig már gyászolnunk kell – mondta Katie Smith, az állatkert szóvivője csütörtökön.

A halál okát még nem tudják, de az állatkert vezetői szerint elképzelhető, hogy Tumaninak, a 13 éves anyaállatnak nem képződött elég teje.

„A gorillák születése kockázatokkal teli, és sajnos az sem ritka, hogy egy először ellő nőstény elveszíti a kicsinyét” – idézte az állatkert közleménye Robert MacLeant, az Audubont állatkert vezető állatorvosát. A boncolás eredményét hetek múlva kapják meg.

Eleinte úgy tűnt, a csecsemő jól van, a gondozók távolról figyelték őket, nehogy megzavarják az anya-kölyök párost. Szerda este azonban a kölyök gyengének és fásultnak tűnt, ezért állatorvoshoz vitték, aki azonban már nem tudta megmenteni – áll a közleményben.

A csecsemő a hetedik nyugati síkvidéki gorilla volt idén, amelyik az Állatkertek és Akváriumok Szövetsége nevű világszervezet valamelyik intézményében világra jött – írta emailjében Rob Vernon szóvivő.

A Közép-Afrikában honos fajt 2007-ben nyilvánították súlyosan veszélyeztetetté élőhelyük zsugorodása, az ebola pusztítása és az orvvadászat miatt.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink