Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Magyarországon is lesz maszkellenes tüntetés

Létrehozva:

A tüntetés a nagyobb városokban lesz, mindenhol a helyi Szabadság téren.

Covid 9.11 címmel rendeznek országos tüntetést a „járványszkeptikus”, a koronavírus elleni korlátozások ellen tiltakozó aktivisták – írj a hvg.hu. A magukat Normális Élethez Ragaszkodóknak nevező csoport pénteken fog utcára vonulni. 

Az esemény szervezőjeként Gődény Györgyöt jelölték meg, aki elsősorban a YouTube-on terjeszti elképzeléseit arról, hogy a kórokozó veszélyességét eltúlozza a média, hogy a Covid-19 betegség nem veszélyesebb az influenzánál, hogy a PCR-teszt rendszeresen hamis pozitív jelzéseket produkál, illetve hogy a maszkviselés nem hatékony a fertőzés visszaszorításában.

A tüntetést több nagyvárosban megrendezik, mindenhol a helyi Szabadság téren, délután fél négytől. A Facebookon csütörtök délig összesen majdnem kilencszázan jelezték, hogy részt vesznek, az érdeklődők száma négyezer. Ellentétben a manapság szervezett eseményekkel, a szervezők itt természetesen nem kérik a résztvevőktől, hogy viseljenek maszkot és tartsanak távolságot.

Gődénytől és társaitól, köztük az 5G mobilhálózat elleni aktivizmustól hivatalosan elhatárolódott a Magyar Orvosi Kamara.

A lap szerint Gődénynek nem ez az első kirándulása a közéletben: 2018-ban a Közös Nevező nevű kamupárt elnökeként lépett fel. A párt 42 egyéni jelöltet indított, valószínűleg hamis ajánlásokkal, mivel végül alig négyezer szavazatot kapott, kevesebbet, mint ahány ajánlást. A 153 milliós állami kampánytámogatást ugyan vissza kellett volna fizetniük, de ennek megtörténtéről Gődény nem hajlandó nyilatkozni.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink