Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Az Európai Bizottság az ellenállóbb Európát célzó stratégiai előrejelzési jelentést fogadott el

Létrehozva:

Forrás: Pixabay

A jelentésben egy kihívásokkal szemben ellenállóbb Európa felé vezető utat vázoltak fel. A jelentés az uniós döntések jobb irányítását célozza – olvasható a brüsszeli testület szerdai sajtóközleményében.

A stratégiai előrejelzés támogatja a bizottságot olyan időtálló szakpolitikák és jogszabályok kidolgozásában, amelyek az európai polgárok igényeihez és hosszú távú törekvéseihez egyaránt illeszkednek, valamint összhangot teremt a rövid távú intézkedések és a hosszú távú célkitűzések között.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint a jelentés rávilágít arra, hogy Európának „fenntartható, méltányos, demokratikus átalakulásra van szüksége, és hogy az erőteljes és tartós fellendülés kulcsa az európai ellenállóképesség megerősítése”.

Maros Sefcovic intézményközi kapcsolatokért és tervezésért felelős uniós biztos arra mutatott rá, hogy a koronavírus-járvány sebezhető pontokat tárt fel Európában, amelyeket időtálló szakpolitikák kialakításával lehet csak ellensúlyozni.

A stratégiai előrejelzési jelentés a társadalmi-gazdasági, geopolitikai, zöld és digitális szempontokból vizsgálja az EU ellenállóképességét, és ezen irányvonalak mentén azonosítja azokat a problémákat, amelyekkel közép- és hosszú távon foglalkozni kell. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink