Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Átrendszámozta a taxiját a betörők sofőrje

Létrehozva:

Fotó: Shutterstock

Ékszereket és 11 ezer eurót loptak el.

Péntek este a Gyömrői úton állítottak meg egy Opel Astrát a rendőrök, mert úgy tudták, hogy annak utasai fél órával korábban betörtek egy zuglói társasház első emeleti lakásába. A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai az autó átvizsgálásakor ékszereket és több mint 11 ezer eurót találtak, melyeket a gyanú szerint egy Szederkényi utcai lakásból loptak el. A rendőrök az adatgyűjtések során megállapították, hogy az autót vezető 29 éves M. Dávid fuvarozta a 34 éves G. Györgyöt és az 52 éves G. Kálmánt a lakáshoz, majd figyeléssel biztosította társait, akik a lakásba egy ablak befeszítését követően jutottak be.

A rendőrök a három férfit előállították, mivel a kerületi nyomozók egy januári, Budatétényben elkövetett lakásbetöréssel is gyanúsítják őket; a nyomozás adatai szerint G. György és G. Kálmán sofőrje akkor is M. Dávid volt, aki taxijával vitte a két férfit a XXII. kerületi lakáshoz és figyelt az utcán, míg társai átkutatták a lakást. A taxiként használt Opelről ezt követően lekerült a taxi jelleg és az autóra új rendszám került.

A nyomozók a három férfi lakásán tartott kutatás során mobiltelefonokat, műszaki cikkeket, ékszereket, elszámolási bizonylatot, zálogjegyeket, csavarhúzókat és közel 400 ezer forintot foglaltak le, valamint lefoglaltak M. Dávidtól egy Toyota Prius gépkocsit – melyet a férfi jelenleg taxiként használ – és a zuglói betöréshez használt Opel Astrát is.  ​

A nyomozók a három férfit őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatásukat.

A Szederkényi utcai lakásból ellopott pénzt és ékszereket a rendőrök hiánytalanul visszaadták tulajdonosának.

Legnépszerűbb cikkeink