Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Tüntetők tucatjait vették őrizetbe Minszkben

Létrehozva:

Több tucatnyi tüntetőt őrizetbe vett kedden a fehérorosz rendőrség Minszkben – közölték szemtanúk.

Összetűzés kezdődött a rendőrök és a tüntetők többségükben nők között, akik megpróbáltak eltorlaszolni egy utat, hogy megakadályozzák a rendőrök előrenyomulását.

Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki vezető az őrizetbe vett Marija Kalesznyikava ellenzéki aktivista szabadon bocsátását követelte kedden.

Marija Kalesznyikavát, Viktar Babarika volt elnökjelölt-aspiráns kampányfőnökét, a tüntetések egyik fő szervezőjét fehérorosz médiajelentések szerint hétfőn elrabolták, majd kedden az ukrán-fehérorosz határon őrizetbe vették.

„Remélem, hogy rövidesen elengedik, mert a hatóságok újabb hibát követnének el, ha minden ok nélkül bebörtönöznék” mondta a Reuters brit hírügynökségnek a Vilniusba menekült politikus, aki a hivatalos végeredmény szerint a második helyen végzett az elnökválasztáson a hatodik mandátumáért induló Aljakszandr Lukasenka mögött.

Cihanouszkaja azt mondta, hogy Kalesznyikava közölte vele: attól tart, hogy őrizetbe veszik, egy táskába meleg ruhát és váltás fehérneműt csomagolt arra az esetre, ha börtönbe kerül.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink