Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Nyolcezer forintos bírságra számíthat, aki nem hord maszkot a BKK járatain

Létrehozva:

A Fővárosi Operatív Törzs mai ülése után szigorító intézkedéseket hozott a Fővárosi Önkormányzat a járvány megfékezéséért. A szociális intézményekben elrendelt látogatási és kijárási tilalom mellett a kulturális intézmények védelmét is megerősítették.

A Fővárosi Operatív Törzs tagjai keddi ülésükön konzultáltak Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara elnökével arról, hogy milyen intézkedésekkel lassítható a járvány terjedése, mire kell kiemelt figyelmet fordítani a megelőzésnél, illetve tanulmányozták a kormány megrendelésére készült nyilvános elemzéseket – írták.

Ennek nyomán elrendelték, hogy mostantól a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain a maszkot nem, vagy szabálytalanul viselő utasokat az utazásból történő kizárás mellett

8000 forintra büntethetik a BKK ellenőrei.

A Fővárosi Önkormányzat mindemmelett növeli saját tesztkapacitását szociális intézményeiben, a hajléktalanellátásban és az idősgondozásban, valamint elrendeli a kötelező maszkviselést a piacokon, a fővárosi fenntartású kulturális intézményekben, a múzeumokban, a könyvtárakban, a levéltárban, a mozikban, a színházakban, a Fővárosi Művelődési Központban, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert zárt helyiségeiben is.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink