Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Napi rekord: kétezer koronavírus-teszt érkezett a laborba hétfőn

Létrehozva:

A múlt héten naponta 1400-1500 PCR-tesztet végzett a Synlab, Végh József az ügyfélkapcsolati menedzser szerint viszont az eddigi csúcs most hétfőn volt, akkor kétezer minta érkezett a Synlabhoz – írja a 24.hu.

Végh József elmondta, a szeptemberi második hullám óriási kihívást jelent számukra, de a legtöbbször tartják a 48 órán belüli eredményszolgáltatást, bár a megnövekedett igények miatt előfordul, hogy kicsúsznak a határidőből.

Az elmúlt féléves időszak komoly kihívást jelentett a társaság számára, a második hullám pedig brutális terhelést küldött ránk – fogalmazott, és hozzátette: szombaton és vasárnap is dolgoznak, gyakorlatilag a nap 24 órájában.

A Synlabot még a járvány kezdeti időszakában jelölte ki az Nemzeti Népegészségügyi Központ PCR-vizsgálatok elvégzésére, vagyis közfinanszírozott és magán koronavírusteszteket is végeznek. A járvány első szakaszában az előbbiek voltak túlsúlyban, ám az arány megváltozott: a második hullámra napi ezer-ezer a közfinanszírozott és a magán tesztek aránya. Ebből is látszik, hogy mostanra jelentősen megnőtt az igény a magánszolgáltatók PCR tesztelésére. Olyannyira – tette hozzá Végh József –, hogy a Synlab újabb komoly beruházásokat tervez.

Legnépszerűbb cikkeink