Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

A feltörekvő országok alulsúlyozását javasolják

Létrehozva:

Egyelőre nem érdemes a feltörekvő országok részvényeibe fektetni, mivel ezeken a helyeken még mindig jelen van a vírus, sem az egészségügy, sem a gazdaság nem tudja megfelelően kezelni – legalábbis ezt írja a világ egyik legnagyobb vagyonkezelő cégének elemzési részlege. Ebbe a kategóriába tartozik Magyarország is.

A Napi.hu cikke kiemeli, hogy a Blackrock Investment Institute a feltörekvő országok részvényeinek alulsúlyozását javasolja, mivel ezek még mindig küzdenek a koronavírus járvánnyal. Ebbe a kategóriába sorolják azokat az országokat is, amelyekben összességében a legtöbb embernél mutatták ki a fertőzöttséget.

A svájci vagyonkezelő cég, a Pictet Asset Management szerint azonban nem ennyire elkeserítő a helyzet, ők a semlegesről felülsúlyozásra minősítették át a feltörekvő országokat. Ezt azzal indokolták, hogy a járvány következményeiből Kína jóval hamarabb kilábalt, mint a többi ország, így elképzelhető, hogy jövőben vezetni fogja a fellendülést a feltörekvő piacokon. Sőt, akár a feltörekvő országok felül is teljesíthetik a fejlett országok többségét.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink