Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Újabb féltucat világsztár áll ki a színművészetisek mellett

Létrehozva:

Fotó: SZFE Facebook

Egyre nagyobb figyelmet kap a Színház- és Filmművészeti Egyetem a nemzetközi művészvilágtól is.

Jelenleg David Lan, a londoni Young Vic színház egykori igazgatója szervez aláírás gyűjtést a  Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ellen. – írja a Magyar Hang.

A folyamatosan bővülő listát számos brit színész, író, filmrendező és színházigazgató írta alá, akik között szerepel: Cate Blanchett ( Oscar-, Golden Globe-, és BAFTA-díjas színésznő), Helen Mirren (Oscar-, Golden Globe-, BAFTA- és Emmy-díjas színésznő), Eddie Redmayne (Oscar-, és BAFTA-díjas színész), Pawel Pawlikowski (Oscar-, és BAFTA-díjas filmrendező) és Salman Rushdie indiai születésű világhírű író, aki néhány nappal korábban egy olyan fotóval is támogatta a hallgatókat, amin a tenyerén az SZFE felirat olvasható.

Eva Green francia származású színésznő, hasonló módon, egy képpel fejezte ki szolidaritását hétfő délután.

A német színházak már a múlt héten megmozdultak.

Szeptember 5-én a Berliner Ensemble, Európa egyik leghíresebb színháza közleményt adott ki, melyben elítélte a Színház- és Színművészeti Egyetemen történteket, és lemondta a jövő évre tervezett Medea vendégjátékot a Vidnyánszky Attila által szervezett fesztiválon.

Egy nappal korábban Karin Beier a hamburgi Deutsches Schauspielhaus igazgatója írta alá színháza nyílt levelét, kiállva a hallgatók és oktatók mellett.

Legnépszerűbb cikkeink