Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kevesebb napsütés és több eső várható

Létrehozva:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint reggelig csak az északi, északnyugati határszélen lesz erősen felhős az ég, és itt fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Később másutt is megnövekszik a felhőzet, szakadozott felhősáv vonul végig az országon, emellett több-kevesebb napsütésre mindenhol számíthatunk. Délelőtt északon, északnyugaton lehet eső, zápor, délután főként az Északi-középhegység és az Alföld területén várható szórványosan zápor, zivatar. Az északi szél a Dunántúlon, az Észak-Alföldön és a Zemplén térségében megerősödik, zivatarok környezetében átmeneti viharossá fokozódik.

  • A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 30 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.
  • Késő estére 15, 22 fokra hűl le a levegő.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Emellett álmosságérzés, megnyúló reflexidő jelentkezhet. Jobban fellépnek a görcsök belső szerveinknél, és fokozódhatnak az ízületi, illetve reumatikus panaszok. A felső légúti hurutos megbetegedések, illetve az allergiás tünetek száma is megnőhet.

Legnépszerűbb cikkeink