Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Így hekkelhető meg a Nemzeti Konzultáció webes felülete

Létrehozva:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Hadházy Ákos többórás videót mutatott be, amelyen egy robot online tölti ki a Nemzeti Konzultáció íveit, rámutatván a konzultáció meghekkelésének lehetőségére.

Elképesztő videót mutatott be Facebookján Hadházy Ákos független képviselő. A mintegy ötórányi felvételen az látszik, hogy a Nemzeti Konzultáció kérdőívét egy szoftver, egy bot tölti ki hihetetlen sebességgel. Az Éljen a kormány című videó mellett még több másik is van, a képviselő állítása szerint összesen 25 órányi felvétellel.

Hadházy szerint itt azt látjuk, hogy hamis nevekkel, véletlenszerű válaszokkal töltik ki a konzultációt, 10 másodperces átlaggal számítva 10 ezer megválaszolt ív jön ki. Azt nem lehet tudni, hogy ki csinálja a videót, kormányzati megrendelésre dolgozik és szivárogtat, vagy csak rá akart mutatni a rendszer meghekkelésének lehetőségére. „Akárhogy is: mindkét esetben megbizonyosodott, milyen egyszerűen csalhat a kormány. Mondhatnak bármit, az egész hiteltelen és csak az agymosásról szól- ahogyan ez a videó is bizonyítja”, írja Hadházy.

Itt nézhető meg az ötórányi konzultáció-kitöltés:

Legnépszerűbb cikkeink