Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

7 milliárdot kapnak az Erzsébet-táborok az államtól, miközben nem is volt ottalvós tábor se Zánkán, se Fonyódligeten

Létrehozva:

Azt mondják, attól van dolguk.

Idén nem volt ottalvós Erzsébet-tábor sem Zánkán, sem Fonyódligeten, mégis majdnem 7 milliárd forintot kap a táborszervezésre létrehozott Erzsébet Gyermek és Ifjúsági Szolgáltató Kft. az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványtól. Azaz közvetve a magyar államtól – írja a Népszava.

Eredetileg az összeg 12 milliárd volt, de a Közbeszerzési Értesítőben található hirdetmény szerint a járvány miatt kénytelenek voltak szerződést módosítani. Az viszont nem világos, hogyan oldották volna meg a teljes értékű táboroztatást, ha nincs a pandémia, mert mindkét komplexumot teljesen átépítik.

A lap megkérdezte az  alapítványt, hogy mire kell a 7 milliárd a szervezőknek, ha nincs egyetlen gyerek sem a táborokban. Válaszukban kiemelték, hogy mindkét helyet modernizálni kell, mert Zánka majdnem 50 éve, a fonyódligeti tábor pedig csaknem 40 éve épült. Az előbbi helyszín „felújítása gőzerővel zajlik”, Fonyódligeten pedig tart az építkezés előkészítése.

De vajon mit csinál a táborszervező cég, ha nincs tábor? – vetődik fel a kérdés.

Az alapítvány szerint már a jövő évi táborokat készítik elő, illetve részt vesznek a felújítás előkészítésében. Azt írták: az Erzsébet Táborok Kft. csaknem száz embert foglalkoztat a két helyszínen, akik a karbantartástól a parkosításig mindent csinálnak, így intézik a működéshez szükséges speciális engedélyek beszerzését. 

 

Legnépszerűbb cikkeink