Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Harmadik éjszaka is folytatódtak a zavargások Lipcsében

Létrehozva:

Fotó: Shutterstock

A városi rendőrkapitány szerint baloldali szélsőségesek dobálták a rendőröket tűzijátékkal, petárdákkal.

Zavargások törtek ki a hétvégén a németországi Lipcsében önkényesen elfoglalt lakóházak kiürítése miatt. Egymás után három éjjel csaptak össze tüntetők és rendőrök Lipcse Connewitz nevű városrészében – írja az MTI.  A zavargások csütörtök este kezdődtek, miután rendőri közreműködéssel kiürítettek több önkényesen elfoglalt lakóházat.

Vasárnapra virradóra „vadászjelenetek” játszódtak le Connewitzben maszkot viselő tüntetők és rohamrendőrök között az engedély nélküli demonstrációk feloszlatása után. A demonstrálók tűzijátékokkal, petárdákkal dobálták a rendőröket, megrongáltak épületeket és autókat, felgyújtottak kukákat és feltartóztattak egy villamost, amelyet graffitivel telefestve engedtek tovább.

Az összecsapásokban könnyebben megsebesült kilenc rendőr, garázdaság és rongálás gyanúja miatt eljárást indítottak 15 ember ellen. Torsten Schultze városi rendőrkapitány szerint baloldali szélsőségesek voltak a rendbontók. A légi közlekedés veszélyeztetése miatt is elindítottak egy eljárást, mert ismeretlenek megpróbálták lézerfénnyel elvakítani egy rendőrségi helikopter pilótáját.

Connewitzben nem ritka az összecsapás helyiek és rendőrök között. Szilveszter éjjel például a szabadtéri ünneplés torkollt erőszakba, a rendőröket több százan dobálták meg kövekkel, palackokkal és petárdákkal. Az országos pártok helyi szervezetei politikai oldalakon átívelő egységben ítélték el az újabb rendbontást.

Legnépszerűbb cikkeink