Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Bizakodó és óvatosan optimista a NOB a jövő évi olimpiával kapcsolatban

Létrehozva:

Christophe Dubi, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) olimpiai játékokért felelős ügyvezetője szerint szervezetük „óvatosan optimista” a jövő évre halasztott tokiói nyári, valamint a 2022-es pekingi téli olimpia megrendezésével kapcsolatban.

„Óvatosan optimisták vagyunk. Azért fogalmazunk így, mert nem tudjuk, milyen lesz az egészségügyi helyzet egy év múlva” – mondta Christophe Dubi.

A tokiói nyári olimpiát idén július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg, de március 24-én bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják. Az esemény új időpontja 2021. július 23-augusztus 8.

„Bizakodóak vagyunk, mert tudjuk, hogy képesek vagyunk megcsinálni. Fantasztikus a partnerségünk Tokióval és Pekinggel” – tette hozzá Dubi.

Az ügyvezető igazgató elismerte, hogy még nagyon sok munka áll a szervezők előtt. Mint kifejtette, a munkacsoportjuk megvizsgálja, hogyan lehet gazdaságosan, takarékosan lebonyolítani az ötkarikás játékokat, másrészt hogyan lehet egy világjárvány közepette megrendezni az olimpiát, hiszen utóbbiban senkinek nincs tapasztalata.

A 2022-es pekingi téli olimpia tesztversenyei decemberben kezdődnek. Dubi méltatta a kínai főváros előkészületeit, és mint mondta, a sportesemények helyszínei szinte teljesen elkészültek már.

„Az összes építkezés időben megtörtént. A játékok finanszírozása példátlan, különös tekintettel a kínai üzleti szektor hozzájárulásaira” – nyilatkozta.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink