Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

WHO: A hatásos vakcina jövő nyáron jöhet

Létrehozva:

„A jó hír, hogy a gyártók már fogadásokat kötnek, hogy melyikük oltóanyaga fog beválni. Már a gyártási kapacitás növelésén is dolgoznak. Tehát párhuzamosan zajlanak a kutatások és fejlesztések, ami rendkívül izgalmas és hatalmas elkötelezettséget mutat a különböző partnerek részéről szerte a világon” – idézte Margaret Harrist, a WHO szóvivőjét az Euronews nyomán a hvg.hu.

Azonban a szervezet óvatosságra int: addig nem javasolja az oltás beadatását, amíg be nem bizonyosodik egy szerről, hogy hatékony és biztonságos. A WHO szerint jövő nyárig nem lehet ilyenre számítani. Az oroszok ugyan most bejelentették, hogy a készítményük hatásos, korábban a világszervezet az utolsó tesztelési fázis kihagyása miatt óvatosságra intett.

Közben a napi.hu a Financial Times alapján azt írta, egyre tovább tologatják az Egészségügyi Világszervezet Covax névre keresztelt közös vakcinabeszerzési programjának jelentkezési határidejét, ugyanis a gazdag országok halogatják a belépést, inkább kétoldalú megállapodásokat kötnének a gyógyszergyártókkal a vakcinák beszerzésére.

Legnépszerűbb cikkeink