Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

A kijárási tilalom ellen tiltakoztak, bezárták őket

Létrehozva:

Az ausztrál rendőrég több embert őrizetbe vett egy engedély nélküli megmozduláson, amelyen a koronavírus-járvány alatti kijárási tilalom ellen emelték fel szavukat szombaton Victoria államban – közölte a helyi média.

A hatóságok figyelmeztetést adtak ki, hogy törvénytelenek az akár több száz résztvevőt is felsorakoztató megmozdulások.

A héten már őrizetbe vettek négy embert, akik ellen az a vád, uszítottak, hogy az emberek részt vegyenek a hétvégi úgynevezett „Szabadság Napja” gyűléseken, tiltakozásokon.

A Nine News Melbourne hírportál képeket közölt a fokozott mértékű hatósági jelenlétről a városban, illetve arról, hogy a rendőrök összecsaptak a tiltakozókkal az egyik emlékhelynél. Többeket őrizetbe vettek.

Ausztráliában Victoria államban van a legszigorúbb kijárási korlátozás a járvány miatt. A rendelkezés értelmében reggel 8 órától délután 17 óráig kijárási korlátozás van, nem szabad elhagyni a lakóhelyet 5 kilométeres távolságnál nagyobb mértékben, és csupán egyszer lehet naponta kimenni, egy órára, a szabadba.

Daniel Andrews, az állam kormányfője szigorú figyelmeztetést intézett azokhoz, akik tiltakozni készülnének szombaton. Mint mondta, nem biztonságos, nem törvényes, teljesen önző azoktól, akik tiltakoznának a korlátozások ellen.

Hozzátette, hogy szombaton 76 új koronavírusos esetet regisztráltak 24 óra alatt, 11 ember meghalt. Az államban ezzel az eddigi halottak száma 661-re emelkedett. Az országos összesítés szerint 748-an haltak meg Ausztráliában.  

A Victoria állambeli fertőzési adatok megváltozni látszanak az augusztus eleji állapotokhoz képest, amikor naponta mintegy 700 esetet vettek nyilvántartásba.

A hat hete tartó korlátozást Melbourne-ben várhatóan szeptember 13-án oldják fel.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink