Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Túlélőre találhattak az elsüllyedt kínai marhaszállító hajóról

Pesti Hírlap

Létrehozva:

Az elsüllyedt Gulf Livestock 1 teherhajó / Fotó: Vessel Finder

Eszméletlen embert mentett ki a japán parti őrség a tengerből pénteken. A férfi nagy valószínűséggel egy marhákat szállító teherhajó legénységéhez tartozhat – adta hírül a parti őrség.

Mint arról lapunk is beszámolt, a hajó szerdán feltehetően felborult és elsüllyedt a tomboló Majszak tájfun miatt, 43 fős legénység szolgált rajta, rakománya pedig 5800 marha volt. A parti őrség az eszméletlen férfi közelében talált egy elpusztult tehenet és egy mentőmellényt, ez alapján szinte biztosra vehető, hogy az illető a hajó legénységéhez tartozik.

Egy másik férfit csütörtökön mentett ki a tengerből a parti őrség. Repülőgépről vették észre, amint a vízben hánykolódott mentőmellényben. A férfi eszméleténél volt, és elmondása szerint a 12 ezer tonna vízkiszorítású, Gulf Livestock 1 nevű hajó felborult és elsüllyedt.

A parti őrség tájékoztatása szerint a hajó fedélzetén 38 Fülöp-szigeteki, két új-zélandi és két ausztrál szolgált. Még augusztusban indult útnak Új-Zélandról, hogy marhaszállítmányt vigyen Kínába.

A japán parti őrség pénteken folytatja a kutatást a legénység további 41 tagja után.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink