Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Sütni fog a nap pénteken, de eső is várható

Létrehozva:

Még kapaszkodik a nyár.

A Balti-tenger felett ciklon örvénylik, amelynek hullámzó frontrendszere nemcsak a Baltikumot érinti, hanem keresztülszeli Fehéroroszországot, Ukrajnát, és egészen a Balkán-félszigetig húzódik. A szakadozott felhőzetből főként a ciklon középpontja térségében esik az eső, záporeső, de helyenként zivatarok is kialakulnak.

Eközben Északnyugat-Európát egy újabb alacsonynyomású légköri képződmény éri el, amelynek felhőzetéből Nagy-Britannia, a Benelux államok, továbbá Norvégia nyugati peremvidékén többfelé fordul elő eső, záporeső. Szárazföldünk többi részén nagyrészt nyugodt, száraz az idő, inkább csak helyi jelleggel alakulnak ki záporok, zivatarok.

A Kárpát-medence időjárását egyre inkább anticiklon határozza meg, amelynek peremén melegebb léghullámok érkeznek fölénk.

Magyarországon ilyen a várható időjárás péntek estig:

Az ország nagy részén napos időben lesz részünk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, de a nap első felében az Északnyugat-Dunántúlon átmenetileg több lehet a felhőzet. Csapadék nem várható. Az északnyugati, nyugati szelet napközben helyenként élénk lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 23 és 27 fok között valószínű.

Legnépszerűbb cikkeink