Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Iványi az SZFE diákjaihoz: „ti vagytok a mi jövőnk”

Létrehozva:

Megtelt tüntetőkkel pénteken kora este a budapesti Vas utca, ahol az SZFE függetlenségéért, az oktatás és a kultúra szabadságáért emelték fel szavukat a demonstrálók.

A színpadi eseményt Bródy János zenével nyitotta meg, majd Iványi Gábor lelkész következett, aki beszédében elsősorban a színművészetis diákokhoz szólt.

Tenni kell akkor is, ha a harc kudarcra van ítélve – mondta Iványi, de buzdította az egyetem vezetőit is, hogy ne hallgassanak, mert a „szabadságért áldozatot kell hozni”, és „a népnek szüksége van rá, hogy megtanítsák sírni és örülni”. Zárásképp szintén a diákokhoz szólt: „ti vagytok a mi jövőnk, ti vagytok a reménységünk”. Iványi után Fullajtár Andrea, Jászai Mari-díjas színésznő következett, felolvasva Bibó István: A szabadságszerető ember politikai tízparancsolata című művét.

Számos ismert felszólaló mellett a demonstráción fellépett Kováts Kriszta és a Padödö is. A tüntetés este nyolc óra előtt békésen ért véget. Folytatás vasárnap az SZFE és a Parlament közötti élőlánccal.

Legnépszerűbb cikkeink