Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Hogyan lehet megtartani a tesiórákat?

Létrehozva:

Szakmai iránymutatásokat fogalmazott meg a testnevelési órákhoz a köznevelési intézmények számára a Magyar Diáksport Szövetség a vírushelyzetre tekintettel – olvasható a Magyar Hírlap pénteki számában.

Az ajánlásokkal a szövetség ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy biztonságosan, minimális kockázat mellett lehessen megtartani a testnevelés- és diáksport-foglalkozásokat – mondta el a lapnak Balogh Gábor, a szervezet elnöke.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai lektorálásával készült ajánlások között szerepel egyebek közt, hogy törekedni kell a szabadtéri testnevelésórák és sportfoglalkozásokra, tornateremben pedig a megfelelő távolságtartást szigorúan betartva lehet órát tartani. Kerülni kell a testi kontaktussal járó mozgásformákat, és lehetőleg olyan sporteszközöket kell használni, amelyek könnyen fertőtleníthetők. Minden tanóra előtt és után elengedhetetlen az alapos kézmosás és kézfertőtlenítés. Arra is figyelmeztetnek, hogy intenzív testmozgás közben nem szabad maszkot viselni.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink