Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szép utónyári napok állnak előttünk

Létrehozva:

Ilyesmire lehet számítani

De azért néhol eleredhet az eső.

Az Országos Meterológiai Szolgálat közlése szerint szerdán általában kevés fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen, északkeleten viszont felhősebb lesz az idő, ott előfordulhat néhol kisebb eső, zápor. Éjszaka a legtöbb helyen derült vagy kissé felhős lesz az ég, a keleti határszélen, a Dél-Alföldön, valamint északnyugaton lehet több felhő, utóbbi helyen záporeső sem kizárt.

Csütörtökön többnyire közepesen felhős idő valószínű, a Tiszántúlon azonban időszakosan több lehet a felhő. Emellett a Dunántúlon és az Északi-középhegységben is lehetnek felhősebb területek, ezeken a tájakon néhol zápor, zivatar is kialakulhat. A nyugatias szél napközben többfelé megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 20 és 26 fok között valószínű.

Európában is nyugodt lesz az időjárás:

Nyugat- és Dél-Európa időjárását anticiklon alakítja, ennek következtében arrafelé többnyire napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyancsak magasnyomás helyezkedik el kontinensünk északi részén, ahol szintén kevés a felhő, és többfelé 5 fok alatt, néhol fagypont alatt alakul a minimum-hőmérséklet. Ezzel szemben a Brit-szigetektől északnyugatra ciklon örvénylik, emiatt arrafelé erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső.

Az Uraltól a Kelet-európai-síkságon át egészen a Balkán-hegységig egy hosszan elnyúló frontálzóna található, amely mentén erősen felhős, vagy borult az ég, többfelé alakul ki zápor, zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal. A front mögött beáramló hűvösebb levegő következtében Közép-Európában a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, míg előtte meleg, nyárias az idő, egyes helyeken a 39 fokot is eléri a csúcshőmérséklet.

A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig egy magassági teknő alakítja, ennek hatására változóan felhős lesz az ég, elszórtan zápor, néhol zivatar is kialakulhat.

 

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink