Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Szombaton újra megnyílik a Letkés-Ipolyszalka határátkelő

Létrehozva:

Fotó: Pesti Hírlap

A Letkés-Ipolyszalka határátkelő újra nyitva a határsávban ingázók számára 05 óra és 20 óra között szombattól – jelentette be a Facebookon Rétvári Bence államtitkár.


Rétvári délután ugyancsak a Facebookon jelentette, hogy már dolgozik az ügyön: „Folyamatosan egyeztetek a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Belügyminisztérium vezetőivel a Letkés és Ipolyszalka közötti határátkelőhely megnyitásáról a határ mentén lakók részére. Választókerületem északi részén sokak számára a munkába, iskolába, orvoshoz járás jelenleg csak nagy kerülővel oldható meg, ezért mihamarabbi megoldásra van szükség. Sokan írtuk alá az erre indított kezdeményezéseket is. A gyors döntésen dolgozom!” – tudatta.

A Pesti hírlap korábban hírül adta,  hogy iskolások, fogyatékkal élők és dolgozók élete lett nehezebb a letkési határátkelő lezárásával, mivel sokkal nehezebb eljutniuk Esztergomba. 

Az RTL Klub Híradójának szerda esti beszámolója szerint 40 perc helyett 5 órás oda-vissza út, késések és több tízezer forint plusz költség az utazás – eddig ugyanis Szlovákián keresztül jutottak el Esztergomba dolgozni és tanulni mindössze 20 perc alatt. Most vagy 70 kilométert kerülnek, vagy kompoznak; van olyan család, ahol egy egész havi fizetés sem fedezné a gyerekek iskolába jutásának költségét.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink