Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Rétvári Bence megoldást ígért a letkési határmizériára

Létrehozva:

„Folyamatosan egyeztetek a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Belügyminisztérium vezetőivel a Letkés és Ipolyszalka közötti határátkelőhely megnyitásáról a határmentén lakók részére. Választókerületem északi részén sokak számára a munkába, iskolába, orvoshoz járás jelenleg csak nagy kerülővel oldható meg, ezért mihamarabbi megoldásra van szükség. Sokan írtuk alá az erre indított kezdeményezéseket is. A gyors döntésen dolgozom!” – tudatta a Facebookon Rétvári Bence, az Emmi államtitkára.

Mint a Pesti hírlap korábban hírül adta,  iskolások, fogyatékkal élők és dolgozók élete lett nehezebb a letkési határátkelő lezárásával, mivel sokkal nehezebb eljutniuk Esztergomba. 

Az RTL Klub Híradójának szerd esti beszámolója szerint 40 perc helyett 5 órás oda-vissza út, késések és több tízezer forint plusz költség – eddig ugyanis Szlovákián keresztül jutottak el Esztergomba dolgozni és tanulni mindössze 20 perc alatt.

Most vagy 70 kilométert kerülnek, vagy kompoznak; van olyan család, ahol egy havi fizetés nem fedezné a gyerekek iskolába jutásának költségét.

 

Legnépszerűbb cikkeink