Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Gallyra ment a rendőrség bomba-biznisze

Létrehozva:

Két darab rádiótávirányításos, bombák elleni hordozható eszközt akart vásárolni a Készenléti Rendőrség, de túl drága ajánlatok érkeztek, ezért a tender eredménytelen lett – írja a napi.hu. A portál cikke szerint az eredménytelenné nyilvánított nyílt tenderről az ajánlatkérő Készenléti Rendőrség tett közzé közleményt az uniós közbeszerzési közlönyben.

A becsült ellenértéket és az ajánlati árakat nem tartalmazza a közlemény.

Idén januárban egy nehéz- és két közepes tűzszerészrobotot, valamint négy tűzszerész rombolóeszközt vásárolt a rendőrség a CBRN Magyarország Vegyivédelmi és Tűzvédelmi Kft.-től, nettó 327 millió forintért.

Az ajánlattevők a következők voltak: a debreceni Harmónia 91 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a szolnoki Reintex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és két fővárosi székhelyű cég, a HTI Haditechnikai Intézet Kft. és a Kraft HD Zrt.

A Napi.hu áprilisi híre szerint pedig a „Scorpio” Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint a Gamma Műszaki Zrt. szállíthatott a Készenléti Rendőrségnek felderítő, beavatkozó és mentesítő járműveket, nettó 1 millió 177 ezer euróért (mintegy 450 millió forintért).

Legnépszerűbb cikkeink