Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Egy 42 fős legénységet keresnek a Kelet-kínai tengeren

Létrehozva:

A szerencsétlenül járt Gulf Livestock 1, korábbi nevén Rahmen, élőállat-szállító hajó / Fotó: Vessel Finder

A 11 947 tonnás hajó 5800 szarvasmarhát szállított az Amami-szigetekről a Kelet-kínai-tengeren, amikor vészjeleket adott le. 

Egy eltűnt teherhajó 42 fős legénységét keresik a japán hatóságok az ország egyik déli szigetcsoportjának partjainál – közölte szerdán a parti őrség. 

A személyzet egyik, Fülöp-szigeteki tagját egy megfigyelő repülőgépről vették észre, amint a vízben hánykolódott mentőmellényben. Sikerült kimenteni a férfit, aki elmondta, hogy a hajó felborult és elsüllyedt.
A 11 947 tonnás, Gulf Livestock 1 nevű hajó 5800 szarvasmarhát szállított az Amami-szigetekről a Kelet-kínai-tengeren, amikor vészjeleket adott le.
Egyelőre nem ismert a szerencsétlenség oka, de a baleset idején a térségben tomboló Majszak tájfun miatt rendkívüli viharos volt a tenger.
A parti őrség tájékoztatása szerint a hajó fedélzetén 38 Fülöp-szigeteki, két új-zélandi és két ausztrál szolgált. A Gulf Navigation, amely augusztus közepén indult Új-Zélandról egy, az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett cég tulajdona. Végső úti célja a kelet-kínai Tangsan kikötője lett volna.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink