Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A tihanyi Mészáros-ingatlan miatt nyomozhat az ügyészség

Létrehozva:

Mészáros Lőrinc tihanyi ingatlanvásárlásáról intézett kérdést Vadai Ágnes, a DK képviselője Polt Péter legfőbb ügyészhez – írja a hvg.hu.

Vadai annak alapján kérdezett, hogy Mészáros és felesége a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén vásárolt meg egy ingatlant több mint félmilliárd forintért, amely gyümölcsösként van nyilvántartva. Itt a természetvédelmi rendelkezések értelmében lakóépület nem is emelhető. A drónfelvételek ugyanakkor megmutatják, hogy a „mezőgazdasági épület” valójában egy nagyméretű nyaraló, a „víztározó” egy úszómedence, a „gyümölcsös pedig 6-8 fa, ami vagy gyümölcsfa, vagy nem.

Vadai arra volt kíváncsi, bűncselekménynek minősül-e az építési szabályzat megszegésével elkövetett természetkárosítás; hogy

indult-e vizsgálat emiatt; és hogy az ügyészség szerint vonatkozik-e mindenkire a természetvédelem kötelezettsége, vagy Mészáros Lőrincre nem.

Polt Péter azt írta, a természetkárosítást el lehet követni az építésügyi szabályok megszegésével, és biztosítja Vadait afelől, hogy az ügyészség „az elkövető személyére tekintet nélkül” mindig intézkedik.

Hozzátette: 2020. június 22-én elindult egy büntetőeljárás, és jelenleg is folyamatban van, bár gyanúsítottat még nem hallgattak ki. 

Legnépszerűbb cikkeink