Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Rekordot döntött az aktív fertőzöttek száma Magyarországon

Létrehozva:

Szerdára mind az aktív betegek, mind a napi új fertőzöttek számának rekordja megdőlt.

2100-ra nőtt az aktív fertőzöttek száma Magyarországon, ez pedig túltesz a májusi tetőzés adatain – írja a koronavirus.gov.hu. Szerdára újabb 365 embernél mutatták ki a koronavírust, és elhunyt három idős, krónikus beteg.

Budapesten 198 új fertőzöttet azonosítottak egy nap alatt, ez szintén rekord. Pest megyében 59, Hajdú-Bihar megyében 21 új beteget regisztráltak. Jelenleg 98 embert ápolnak kórházban koronavírus-fertőzéssel, köztük heten vannak lélegeztetőgépen.

Európában a járvány második hulláma érzékelhető, nő a fertőzések száma, keddtől ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A tanévkezdés miatt kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége: tünetes, beteg gyermeket nem szabad iskolába, óvodába engedni. Az iskolák járványügyi ajánlásokat kaptak, amelyeket saját hatáskörben további intézkedésekkel egészíthetnek ki.

Legnépszerűbb cikkeink