Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Mészárosé a legnagyobb családi cég Magyarországon

Pesti Hírlap

Létrehozva:

Mészáros Lőrinc mellett felkerült még a Listára Felcsuti Zsolt, Csányi Sándor és Schmidt Mária is. 

A Forbes hatodik alkalommal állította össze a legnagyobb magyar családi cégek listáját. Becslésük szerint a listát idén a Mészáros Csoport vezeti – írja a Népszava

Első helyen a 2001-ben alapított felcsúti központú cég van – amelyhez az Opus Global, a Talentis Group, a Talentis Agro, a Status Capital és Fejér B.Á.L. tartozik –, becsült értéke 252,3 milliárd forint. 

Második helyen áll az MPF Holding, amely Felcsuti Zsolt és családja tulajdonában áll. Az 1976-ban alapított szingapúri központú vállalkozás becsült értéke 202,6 milliárd forint.

A harmadik befutó az OTP-vezér Csányi Sándor és családja tulajdonában álló Bonafarm Csoport. A 2004-ben alapított cég becsült értéke 105,6 milliárd forint.

Nem maradt ki a listából Schmidt Mária és családja sem. A Terror Háza Múzeum főigazgatójának családi érdekeltsége, a Budapesti Ingatlan (BIF) Nyrt. becsült értéke 85,5 milliárd forint.

Az ötödik helyen a Jász-Plasztik Kft. áll 83,6 milliárd forintnyi becsült értékével. A jászberényi központú céget 1990-ben hozták létre, és a Kasza család tulajdonában van.

 

Legnépszerűbb cikkeink