Magyarország

A Magyar Képzőművészeti Egyetem is lezárta az intézményt

Published

on

Forrás: Távozó Indexesek Facebook

Egyelőre csak szimbolikusan tették mindezt, hogy kifejezzék nemtetszésüket a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakításával kapcsolatban. 

A Magyar Képzőművészeti Egyetem doktori hallgatói szerda délután egy spontán szolidaritási akcióban piros-fehér szalagokat feszítettek ki az egyetem több épületének bejárata elé – írják a Távozó Indexesek Facebookon

A helyszínen lévő képzős egyetemisták közül Hevesi Nándor azt mondta, hogy egyelőre csak szimbolikusan „zárták le” az épületet, ezzel csatlakozva a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóihoz, akik hétfőről keddre virradóra blokád alá vonták az SZFE épületét. A doktori hallgatók megfogalmaztak egy nyilatkozatot is, amihez több tanáruk is csatlakozott. Ebben azt írják, hogy a „leghatározottabban elítélik” az SZFE egyetemi autonómiájának megszüntetését. Szerintük a szabad oktatás és kulturális élet „mindannyiunk közös ügye, ezért sürgetjük az egyetemi és kulturális élet szereplőinek szerveződését és közös fellépését”.

A nyilatkozat teljes szövege: 

Szolidaritás a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett

Alulírottak, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának jelenlegi és volt hallgatói és oktatói szolidaritásunkat fejezzük ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és tanáraival. A leghatározottabban elítéljük az SZFE egyetemi autonómiájának megszüntetését. A szabad oktatás és kulturális élet mindannyiunk közös ügye, ezért sürgetjük az egyetemi és kulturális élet szereplőinek szerveződését és közös fellépését.

Az aláírók névsora ide kattintva olvasható.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version