Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Újból megfelelő szinten az országos vérkészlet

Pesti Hírlap

Létrehozva:

Megfelelő szintre emelkedett az országos vérkészlet köszönhetően a véradóknak, akik gyorsan reagáltak az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) augusztus 24-i felhívására – közölte a szolgálat kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint már a felhívás közzétételének napján emelkedett a véradók száma. Kedden 2369, szerdán 2272, csütörtökön 2781, pénteken 2159 jelentkezőt regisztráltak országosan. Csütörtök volt az elmúlt 12 év második legeredményesebb napja – fűzték hozzá.

Azt írták, ezzel az “elképesztő aktivitással” a fokozódó járványveszély ellenére sikerült elérni a korábbi évek augusztusi átlagát, de továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, menjen el vért adni.

Az OVSZ szeptember elején a már hagyományos, évről-évre egyre népszerűbb “Retro Véradással” várja a véradásra jelentkezőket, országszerte 7 helyszínen. Ilyenkor sör-virsli menüvel, illetve további ajándékokkal várja az OVSZ a segíteni vágyókat. A Retro Véradás helyszínei és időpontjai az alábbi linken érhetőek el.

A belépési szabályok – kézfertőtlenítés, hőmérsékletmérés, COVID-kockázat előzetes elbírálása – jelenleg is érvényesek, a szolgálat emellett a megfelelő távolság megtartására is figyel, valamint szükség szerint egyéni védőeszközöket – maszkot és kesztyűt is – biztosít.

Legnépszerűbb cikkeink