Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Szijjártó: mintegy száz vállalat nyújtott be beruházástámogató kérelmet

Pesti Hírlap

Létrehozva:

Kedd reggel újra megnyitották a beruházások támogatására vonatkozó pályázatot.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a kormány korábban a munkahelyek megvédéséért olyan támogatási lehetőséget nyitott meg a magyar vállalatoknak, amelynek részeként, ha a vállalatok beruházásokat hajtanak végre munkahelyeik megvédéséért, a beruházási összeg felét a kormány a költségvetésből biztosítja.

A kiírásra 806 magyarországi cég pályázott, közülük 673 vette igénybe a kormány támogatását. A vállalatok a következő hónapokban 318 milliárd forintnyi beruházást hajtanak végre, amelyekhez 151 milliárd forintnyi állami támogatást kapnak. A beruházásoknak köszönhetően 120 ezer munkahely védhető meg.

A támogatásra a kormány eredetileg 169 milliárd forintnyi támogatási összeget hagyott jóvá, így a fennmaradó 18 milliárd forintnyi keretösszegre kedden újranyitották a pályázatot. Negyed óra alatt 98 vállalat nyújtott be beruházástámogatási kérelmet 47,5 milliárd forint értékben, amelyekhez 22 milliárd forint kormányzati támogatást igényeltek.

A miniszter hozzátette: a pályázatot lezárták, az elbírálás pedig gyors lesz, hogy a magyar vállalatoknak minél előbb elutalhassák a beruházásokhoz szükséges összeget, ezzel hozzájáruljanak a magyar emberek munkahelyeinek hatékony megvédéséhez. (MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink