Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Számít újbóli felfüggesztésére, de tovább akar dolgozni Göd polgármestere

Létrehozva:

Forrás: Balogh Csaba hivatalos Facebook oldala

El-, pontosabban visszafoglalhatta hivatalát Göd momentumos polgármestere, akit korábban a Fidesz-DK-LMP koalíció függesztett fel tisztségéből. Balogh Csaba újrakezdésének első napját a viharkárok enyhítése vitte el.

Hétfő délután elindult az átadás-átvétel, noha utóbbi nem záródott még le, mivel több információt nem tudott megadni Fülöp Zoltán LMP-s alpolgármester, illetve már egy olyan számla is akadt, amely nem szabályszerű, így ezt ki kell vizsgálni – legalábbis ezt állítja a bíróság által posztjára visszaemelt polgármester. Balogh Csaba szerint gondot okoz, hogy „Fülöp Zoltán nagyban támogatta a képviselő-testület jogellenes döntéseit. Amiket én korábban nem támogattam, azt ő igen” – mondta.

Szerinte a hivatali dolgozók örömmel fogadták visszatérését, ugyanakkor féltik is őt. „Látták, hallották, hogy a Samsung-koalíciónak (a polgármester a Fidesszel együtt szavazó ellenzékieket nevezi így – a szerk.) milyen tervei vannak, és fel vannak rá készülve, hogy akár jogellenesen is felfüggesztenek újból. Erre én is számítok.”

Ezt valószínűsíti, hogy szerinte nem javult a kapcsolat a képviselőkkel, érzi a feszültséget. A viharkárok miatt össze kellett hívni egy testületi ülést keddre, de reméli, hogy a kárelhárítás érdekében a képviselők túl tudnak lendülni a pártpolitikai csatározásokon, és meg tudják hozni a szükséges döntéseket.

Göd polgármesterét arról is kérdeztük, mit szól ahhoz, hogy a helyi feszültség országossá duzzadt. Balogh azt mondta: ő helyi ügyekkel foglalkozik, és polgármesterként sem lehetősége, sem ideje, hogy országos szinten megnyilvánuljon. „Hogy ha ez egy helyi eset, akkor mindenképpen tanulságos. Tanulni kell, hogy máshol ne fordulhasson elő hasonló.”

A gödi történések hibájának azt tartja, hogy nem ismerték egymást elég jól azok, akik egy választáson, egy szövetségben indultak. „Előre meghatározott stratégiával, lepapírozva kell indulni. Nálunk az nagy hiba volt, hogy nem alakultunk meg időben, és emiatt alakultak ki már viszonylag hamar személyi viták a frakcióüléseken.”

Noha az ellentétek továbbra is terhelik az együttműködést, Balog Csaba optimista, reméli, hogy a várost érintő ügyekben együtt tudnak működni. „Szeretném a politikai csatározásokat a négy fal között tartani, hogy ne a lakosok szenvedjék meg azokat” – zárta a beszélgetést Göd momentumos polgármestere.

Legnépszerűbb cikkeink