Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

KSH: 13,6 százalékkal visszaesett magyar a gazdaság

Létrehozva:

A vártnál sokkal jobban, 13,6 százalékkal visszaesett a magyar gazdaság a második negyedévben – tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal augusztus közepén. A KSH most publikálta a rendkívül rossz GDP-adat részleteit is – írja hvg.hu.

A lényeg nem változott: 13,6 százalékos a zuhanás, ilyen még a 2008-2009-es válságban sem volt. Akkor – ugyancsak a KSH adatai szerint adatai szerint – 6,7 százalékkal csökkent a GDP.

Az első negyedévhez képest 14,5 százalékkal esett vissza a gazdaság április és június között. Az első félévben összesítve 6,1 százalékkal lett alacsonyabb a GDP a tavaly január-júniusihoz képest.

Az ipar teljesítménye 20,1 százalékkal zuhant, a szolgáltatásoknál 12,2 százalékos volt a csökkenés. A legnagyobb visszaesést a művészet, szórakozás kategóriában mérték, 27,1 százalékosat, de a szállítás, raktározás ágazatban is 24,6 százalékos volt a zuhanás. A szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás ágazatban 12,6 százalékot esett. Egyedül a pénzügyi, biztosítási ágazatban volt növekedés, ott 3,4 százalékkal nőtt a hozzáadott érték.

A háztartások fogyasztása 8,6 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. A szolgáltatásokra 24,8 százalékkal kevesebbet költöttünk, mint egy éve ilyenkor.

Legnépszerűbb cikkeink