Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Három tanár is koronavírusos egy óbudai iskolában

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Shutterstock

Az Óbudai Százszorszép Óvoda után az Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában is zűrösen kezdődik a tanév. Az ok ismét a koronavírus: az intézményben három tanárnak is pozitív lett a tesztje – adta hírül az Óbuda Most.

Az egyik kerületi Facebook-csoportban röppent fel a hír, hogy az Százszorszép Óvoda után a Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában is beteg lett három pedagógus – adta hírül a kerületi portál, amely a szülők által kapott igazgatói levelet is közzéteszi.

Az igazgató levelében az áll, hogy “…az idei tanévet a szokásos módon nem tudjuk elkezdeni. Ennek oka, hogy az angol anyanyelvű Billingualos tanárok között 3 COVID vírussal fertőzött személy van. A párban tanítók nagy része velük közös programon vett részt, így közeli kapcsolatba kerültek velük.”

A levél arra is kitér, hogy az iskolát mindezek ellenére nem zárják be: “A tanítás helyi rendjéről jelenleg is egyeztetés folyik. Még a mai napon értesítjük Önöket arról, hogy az elkövetkező 4 napon az iskola milyen keretek között működik majd. Egyet biztosan tudok: minden gyerek számára nyitva leszünk. Tiszteletben tartjuk azonban a szülőknek azt a jogát, hogy Önök dönthetnek gyermekük távol maradásáról is, erről kérem az osztályfőnököket értesíteni szíveskedjenek.”

Legnépszerűbb cikkeink