Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tilos lesz alkoholt inni a szegedi kollégiumokban

Létrehozva:

Azonnali hatállyal betiltják a fogyasztást. A lépés a vírus elleni intézkedések része.

Tilos lesz alkoholt fogyasztani a szegedi egyetem kollégiumaiban – egy erről szóló levél jutott el a szegeder.hu szerkesztőségéhez. Azt lehetett tudni, írják, hogy a diákok a vírus miatt csak lázmérés és egy egészségügyi kérdőív kitöltése után költözhetnek be a diákotthonokba, a külföldi hallgatóknak pedig karanténintézményeket jelöltek ki, az alkoholtilalom azonban új elem, ez Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatójának levelében áll.

A levél tartalma szerint a kollégiumok területén szeszes ital, alkohol fogyasztását azonnali hatállyal megtiltják, és ennek kihirdetésére és betartására a kollégiumok és a Védelmi Iroda munkatársainak segítségét kérik. A levél szerint az intézkedést megszegő hallgatókkal szemben fegyelmi eljárást kezdeményeznek.

A hatályba lépett új rendelkezések szerint a kollégiumokba idegenek nem léphetnek majd be, valamint a beköltöző- és szintbulik is elmaradnak. A hallgatóktól azt kérik, a közös terekben viseljenek maszkot, ügyeljenek a higiéniára, a liftet is egyenként használják. A takarítás is gyakoribb lesz, és több helyen helyeznek majd ki kézfertőtlenítőket.

A Szegedi Tudományegyetemen egyébként augusztus 31. és szeptember 5. között zajlanak majd a beiratkozások, és a kollégiumi helyeket is szeptember első hetén lehet majd elfoglalni. A szorgalmi időszak szeptember 7-én kezdődik.

Legnépszerűbb cikkeink