Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Gigabevételt hozott az első járvány utáni hollywoodi sikerfilm

Létrehozva:

Christopher Nolan alkotása 53 millió dollárt hozott a premierhétvégén. Az Egyesült Államokban és Kínában még be sem mutatták.

Jól indult az Egyesült Államokon kívüli piacon Christopher Nolan filmje, a Tenet. Ez az első nagyobb hollywoodi mozifilm a járvány kitörése óta. Első hétvégéjén rögtön 53 millió dolláros bevételt hozott, összesen 41 országban.

A 200 millió dollárból (60 milliárd forintból) forgatott kémfilmre Nagy-Britanniában 7,1 millió dollárért (2,1 milliárd forintért), Franciaországban 5,7 millió dollárért (1,7 milliárd forintért), Németországban pedig 4,2 millió dollárért (1,3 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők az első hétvégén.

A filmet gyártó Warner Bros. a többi nemzetközi piaci eredményt nem részletezte, de annyit közölt, hogy 32 európai, közel-keleti és afrikai régióban a hétvégén összesen 37 millió dolláros (11 milliárd forintos) jegyeladást jegyeztek. Az Egyesült Államokban szeptember 3-tól kezdik a film mozis forgalmazását, de az ország két legnagyobb mozis piacán, Los Angelesben és New Yorkban nem vetítik, mert a járvány miatt még nem nyithattak ki a nagy moziláncok. Kínában szeptember 4-től vetítik a filmet.

Nolan ragaszkodott a mozis forgalmazáshoz, és inkább elhalasztotta a Tenet bemutatóját, amit eredetileg július közepére tűztek ki. Toby Emmerich, a Warner Bros. főnöke elégedetten fogadta a nemzetközi premierhétvége eredményeit. „Christopher Nolan megint élményszámba menő filmmel jelentkezett, ami megköveteli, hogy filmvásznon lássa a közönség, és nagyon örülünk, hogy a nézők világszerte élnek a lehetőséggel, hogy lássák a Tenetet” – mondta.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink