Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Soltész Miklós szerint erőszakos és alattomos támadások érik a keresztény hitet ma

Létrehozva:

Az államtitkár egy új törökszentmiklósi óvoda átadásán mondott beszédet. 

Ahogyan a gyermekneveléshez szükség van a családra és a pedagógusok munkájára, lelkiismeretességére, úgy abban a keresztény egyházak tanítása is sokat segít – jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára egy új katolikus óvoda vasárnapi átadásán, Törökszentmiklóson.

Azt is közölte, az új tanévet 220 ezernél több gyermek kezdi meg egyházi óvodában, illetve általános, vagy középiskolában. Az említett létszám fele katolikus intézményekbe jár majd, ezen belül is komoly részt vállal az Egri Főegyházmegye, amely több mint 20 ezer gyermek neveléséről gondoskodik.    

Az újraalapításának 300. évfordulóját ünneplő Törökszentmiklós túléléséhez is szükség volt a keresztény hitre – mondta Soltész Miklós, megjegyezve: ezzel szemben ma „olykor erőszakosan, máskor alattomosan próbálják meg elvenni értékeinket, köztük támadni és szétverni a kereszténységet”.

De nem minden egyház iskolájával elégedett a kormány, Iványi Gábor metodista lelkésszel azt közölte az Emmi augusztus 5-én, hogy az új tanévtől csökkenti, majd teljesen megvonja a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) iskoláitól az állami támogatást a kormány, mert nem térül meg a pénz, amit kapnak, és bizonyos háttérfelméréseket sem küldtek vissza elég magas arányban az Emminek. A MET iskoláiban több száz gyerek tanul, jelentős részük szegény, rossz körülmények között él.  (MTI+PH)

Legnépszerűbb cikkeink