Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Lukasenka gépfegyverrel várta a tömeget 

Létrehozva:

De végül a tiltakozók szétszéledtek.

Miután a mai minszki tüntetők egy csoportja elhatározta, hogy ajándékot ad a születésnapos Lukansenka elnöknek, és elindultak az elnöki rezidencia felé, az Interfax jelentése szerint gyalogsági harci járműveket irányítottak Minszk központjába. 

A katonák páncélozott szállítójárműveken és teherautókon haladtak a városközpont felé. Az elnöki rezidenciához négy páncélozott szállítójármű érkezett – írta helyszíni jelentésében a RIA orosz hírügynökség, amelyet az MTI idézett. 

Az elnöki hivatalhoz közel álló Telegram-csatorna közölte, hogy a tüntetés idején Lukasenka a rezidenciában tartózkodott. Megerősítette, hogy

az államfő golyóálló mellényben és gépfegyverrel jelent meg a főbejáratnál,

helyi idő szerint délután négykor, amikor az arra „kószáló” tömeg az épületnél volt.    

A TASZSZ szerint az elnöki rezidenciából kiment a tüntetőkhöz Mikola Latisenok, az elnök egyik tanácsadója. Néhány szót szólt a tüntetőkhöz azt hangoztatva, hogy hisz az elnökválasztás eredményeinek hitelességében, és hogy békés úton kell rendezni a helyzetet. Ekkora azonban már a tömeg nagyrészt szétszéledt az eső miatt.    

A TASZSZ tudósítója a helyszínről jelentette, hogy Minszk központjában akadozik a mobiltelefon-szolgáltatás, és már az internet sem működik. A belügyminisztérium közlése szerint Bresztben, illetve Homelben is tüntetnek, ezer-ezer ember – jelentette a BelTA fehérorosz állami hírügynökség. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink