Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Elindultak a tüntetők Lukasenka rezidenciája felé

Létrehozva:

A minszki tiltakozó több tízezres menet résztvevőinek egy része elindult vasárnap az elnöki rezidenciához, hogy ajándékot adjanak a születésnapos elnöknek.

Az ellenzékiek a Telegram üzenetküldő szolgálat csatornáin át arra szólították a Függetlenség tere felé haladó tüntetőket, hogy változtassák meg az útirányt, és vonuljanak át az elnöki rezidenciához, hogy „ajándékot hagyjanak a téren” a születésnapját vasárnap ünneplő Aljakszandr Lukasenka részére – jelentette az Interfax orosz hírügynökség, melyet az MTI idéz. A rendvédelmi erők megerősítették a rezidencia biztonságát.
Vasárnap ismét nagyszabású ellenzéki tüntetést szerveztek Aljakszandr Lukasenka újraválasztása ellen a fehérorosz fővárosban. Eredetileg a Függetlenség terére tervezték a tömegmegmozdulást, és valószínűleg azért indultak mégis az elnöki rezidenciához, mert a rendvédelmi erők lezárták a Függetlenség tere felé vezető utakat.
A TASZSZ tudósítója a helyszínről jelentette, hogy Minszk központjában akadozik a mobiltelefon-szolgáltatás, és már az internet sem működik. (MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink