Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Benoit Paire koronavírusos, nem játszik a US Openen

Létrehozva:

Pozitív koronavírusteszt miatt a francia Benoit Paire visszalépett a hétfőn rajtoló 140. amerikai nyílt teniszbajnokságtól.

A 17. helyen kiemelt játékos kedden a lengyel Kamil Majchrzak ellen kezdte volna meg a szereplését a US Openen, írja az MTI. A 31 éves Paire – aki 22. a világranglistán – részt vett az e heti felvezető versenyen, amelyet Cincinnatiből költöztettek át New Yorkba. Az első fordulóban Borna Coriccsal találkozott, ám horvát ellenfele 6:0, 1:0-ás vezetésénél rosszullét miatt feladta a mérkőzést.    

A járványhelyzet miatt az idei US Opent – melyet tavaly 750 ezer szurkoló tekintett meg a helyszínen – zárt kapuk mögött rendezik meg. A jelenlévő alkalmazottak csak maszkban közlekedhetnek, a sajtótájékoztatókat pedig virtuálisan bonyolítják le. A szervezők a Billie Jean King Nemzeti Teniszcentrummal és a versenyhotelekkel létrehoztak egy más sportágakban már alkalmazott „buborékot”, ami azt jelenti, hogy a résztvevőket és közreműködőket hermetikusan elzárják a külvilágtól, ezzel minimalizálva a fertőzésveszélyt. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink