Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

158 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma itthon

Létrehozva:

Elhunytról nem érkeztek hírek.

158 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 5669 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 614 fő.

3759-en már meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma pedig 1296 fő. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti.

90 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus.gov.hu oldalon azt írják: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. 

Európában a járvány második hulláma elkezdődött, ezért szeptember 1-jétől ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei, alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén. A közelgő iskolakezdés kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni.

 

Legnépszerűbb cikkeink