Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Trump szerint Biden erőszakos anarchiát akar Amerikára szabadítani

Létrehozva:

Elemében volt az elnök.

Több mint negyvenszer említette a demokrata jelölt Joe Biden, vagyis ellenfele nevét Donald Trump a republikánus konvenció utolsó estéjén, Biden azonban a saját gyűlésükön egyszer sem mondta ki az övét, kizárólag utalt az amerikai elnökre – érzékelteti a két politikus közti különbséget a BBC.

Trump azt hangsúlyozta: Biden szerinte „lebontja” az amerikai álmot, és a novemberi választás tétje is ez, „meg tudjuk-e menteni az amerikai álmot, vagy engedünk hatalomra jutni egy szocialista rendszert, ami áldott végzetünket szétzúzza”, amivel „erőszakos anarchia” szabadul az amerikai városokra. 

„Az önök szavazata dönti el, törvénytisztelő amerikaiakként élünk, vagy rászabadítjuk az anarchistákat, agitátorokat és bűnözőket a társadalmunkra”, fogalmazott. Ezzel Trump egyébként Black Lives Matter tűntetőire utalt. De rendesen kritizálta Bident, aki szerinte az egész karrierjét azzal töltötte, hogy kizsákmányolja amerikai munkások álmát, megnyissa a határokat, lányainkat és fiainkat pedig végtelen háborúkba küldje”.

Trump a kihívóját egyebekben „a szocializmus trójai falovaként” jellemezte.

Legnépszerűbb cikkeink