Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Trócsányi is elkapta a koronavírust

Létrehozva:

Jelenleg hatósági házi karanténban van.

Pozitív lett Trócsányi László EP-képviselő koronavírus-tesztje, ezt írta közösségi oldalán – szúrta ki a Hvg. A politikus hatósági házi karanténban van, otthonról dolgozik.

A Miniszterelnökség csütörtökön elmondta: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs miniszterhelyettes is ott volt egy magánrendezvényen szombaton, amelynek egyik résztvevőjénél később igazolták a koronavírus-fertőzést. Mindketten hatósági karanténba vonultak. A közlemény szerint Gulyás szerdán elvégzett tesztjének eredménye negatív lett, csütörtök délután Orbán Balázs közölte, hogy az első laborvizsgálat nála sem mutatott ki fertőzést.

Hollik István viszont hétfőn és kedden rosszul érezte magát, később pedig kiderült, hogy megfertőződött. A Magyar Nemzet később azt írta, Holliknak nincsenek már tünetei, enyhe lefolyású volt nála a betegség. Hollik, Gulyás és Orbán az Alapjogokért Központ társasági rendezvényén találkozott szombaton. A 24.hu úgy tudja, hogy a hét végi eseményt a Veszprém megyei Úrkúthoz közel tartották, és száznál is többen vettek rajta részt. A lap szerint a helyszín Schaller-Baross Ernő miniszterelnökségi nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár családi ingatlana volt.

Az Úrkút melletti rendezvényen a kormányból nemcsak Gulyás Gergely és Orbán Balázs, hanem két államtitkár, Kovács Zoltán és Dömötör Csaba, valamint a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, Farkas Örs is részt vett. Ők is otthoni karanténban vannak. Varga Judit igazságügyi miniszter ugyancsak karanténba vonult, miután hétfőn kontaktusba került valakivel, akiről azóta kiderült, hogy koronavírusos.

 

Legnépszerűbb cikkeink