Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Rengetegen meghaltak az áradásokban

Létrehozva:

A június óta tartó esőzések és áradások következtében 45 ember vesztette életét, és több mint 226 ezren váltak hajléktalanná Nigerben – jelentették csütörtökön a nyugat-afrikai ország hatóságai. 

A főváros, Niamey több kerületét elöntötte a víz, mivel hétfő óta a Niger folyó vízszintje jóval túllépte a kritikus határt, azóta pedig nem szűntek az erős esőzések, amelyek tovább súlyosbították a helyzetet.  

Niger területének legnagyobb része homok- és kősivatag, de délen, ahol júniustól októberig tart az esős évszak, most a víz túláradó bősége okozza a lakosok számára a legnagyobb bajt. Niamey másfélmilliós lakosságának nagy része ráadásul a folyó partján állította fel lakhelyét, az áradás következtében hajléktalanokká váltak.

Niger egyébként az ország legfőbb folyója, amely Sierra Leone és Guinea határán ered, nyugatról keletre áramlik, és Niger előtt áthalad Malin. Az ország délnyugati részén lép be az országba, 4200 kilóméter hosszával ez a harmadik leghosszabb folyó a kontinensen a Nílus és a Kongó után. Mintegy százmillió ember él a partvidékén.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink