Nagyvilág

Pingut néz egy ausztrál pingvin, hogy llne legyen magányos

Published

on

A perthi állatkert dolgozói a Pingu című rajzfilmet vetítik az állatnak, hogy ne érezze egyedül magát.

Tabletet bámulva tölti az idejét az Ausztráliában lévő perthi állatkert Pierre nevű pingvinje. Pierre az egyetlen északi Rockhopper pingvin Ausztráliában, akit állatkertben tartanak, és gazdái – akik a Netflix előfizetésről is gondoskodtak – aggódtak, hogy egyedül érzi magát. Ezért kezdték lejátszani neki a Pingut, és más, fajtársairól készült felvételeket. Az északi Rockhopper pingvin egyébként veszélyeztetett állatfajnak számít.

„Pierre-nek most az indiai óceánban kellene lennie, de nem volt jó állapotban, mikor hozzánk került” – mondta Daniele Henry az ausztrál Rádió 1-nek. Az északi Rockhopper pingvin tollait évente vedli le, hogy újakat növesszen helyettük, Pierre-nél viszont ez nem történt meg. „Nem nőttek ki teljesen az új tollai, ezért nem tud fennmaradni a vízen, nem tud halakat sem fogni magától. Nagyon fiatal lehet, még egy éves sincs” – mondta Henry.

Ami a rajzfilmet illeti, az állat nem ismeri fel a képernyőn, hogy virtuális társa egy pingvint ábrázol. „Csak a színekre és a mozgásra reagál, de beszél hozzá, és pontosan ezt akartuk elérni” – magyarázta Henry. Szakértők szerint akár 2-4 év is eltelhet, mire az állat annyira felépül, hogy visszatérhet a természetes környezetébe.

The penguin watching Pingu so he doesn’t get lonely

A penguin watching Pingu on an iPad to stop him feeling lonely should be the ultimate evidence we really can expect anything in 2020. And it’s actually, legitimately happening at Perth Zoo in Australia. The penguin, who’s been called Pierre – because at this point why not – was found washed up on a beach in the south west of the country.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version