Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Mészárosék 150 milliárdért építhetik meg az atlétikai stadiont

Létrehozva:

A stadion látványterve / Forrás: KKBK

A Puskás Stadionhoz fogható költséggel fog megépülni a 2023-as atlétikai világbajnokságra a stadion, és ugyanazok nyerték a munkát is: a Záév Építőipari Zrt. a Magyar Építő Zrt.-vel közösen – írja a 24.hu.

Előbbi pedig Mészáros Lőrinc érdekeltsége, utóbbi Paár Attila győri építőipari cégéhez, a WHB-csoporthoz tartozik. Az alvállalkozók között ott van a Mészáros-csoportból a Mészáros és Mészáros Kft. és a V-Híd Zrt., valamint a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. fért be. Utóbbi Mészáros üzlettársa, a tiszakécskei Szíjj László – aki a Szijjártó Péter külügyminiszter adriai jachtos botrányának másik főszereplője – érdekkörébe tartozik.

Mészárosék nettó 150 milliárd forintos árajánlatát hozta ki nyertesnek az állami megrendelő, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. A másik kiválasztott, a Strabag 171 milliárdos vállalási árral ajánlkozott. A tenderre nem jelentkezhetett bárki, csak akiket meghívott az eljárásra a BMSK.

A 40 ezer férőhelyes stadion kivitelezése, mellett építeni kell gyalogos és közúti aluljárót, vasúti pályát, gyalogos hidat, hajóállomást, valamint egy kilométer hosszúságú árvízvédelmi védvonalat.

Legnépszerűbb cikkeink