Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Felgyújtotta a zárkáját egy rab

Létrehozva:

Öt börtönőrnek kellett megfékeznie.

Zárkájában gyújtott tüzet egy elítélt, a dühöngő férfit öt börtönőrnek kellett megfékeznie; a 43 éves gyöngyösi férfi ellen többek között hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat – közölte a Nógrád megyei főügyész.

Bóna Gyula elmondta: a férfi az egyik büntetésvégrehajtási intézetben február 28-án délután az ágyára halmozta az ágyneműt és a ruházatát, majd azokat öngyújtójával meggyújtotta. A tűz hamar átterjedt a szivacsmatracra is. Eközben az elítélt kitörte a zárka udvarra néző ablakát, majd egy üvegdarabot a kezébe fogva a zárkaajtó elé állt, és kikiabálva megfenyegette a felügyelőket.

Ekkor öt büntetésvégrehajtási tiszt és tiszthelyettes érkezett a zárkához, az ajtó kinyitották, egyikük kiütötte a vádlott kezéből az üvegdarabot, a többiek pedig földre teperték a felszólításuk ellenére tovább fenyegetőző és a testi kényszernek ellenálló férfit. A huzattól még jobban fellángoló tűz keltette nagy füstből kihúzták a folyosóra, ahol megbilincselése közben egyiküket ököllel homlokon ütötte.

Ezután már sikerült megfékezniük a dühöngő rabot, a zárkában keletkezett tüzet pedig eloltották.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint rongálás és testi sértés miatt emelt vádat a többszörös visszaeső elkövetővel szemben – közölte a főügyész. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink