Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Csak úgy viszik a CSOK-ot

Létrehozva:

Az OTP friss adatai szerint a második negyedévben a CSOK-ot kérelmezők 44 százaléka igényelt falusi csok-ot.

Az idei második negyedévben 4546 Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) igénylést fogadott be az OTP 18,7 milliárd forint összegben, a vírus miatti speciális körülmények ellenére a beérkezett kérelmek száma 81, összege 84 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – közölte a bank pénteken az MTI-vel.

    Az OTP friss adatai szerint a második negyedévben a CSOK-ot kérelmezők 44 százaléka igényelt falusi CSOK-ot.

    A többgyermekes ügyfelek a feltételek teljesítése esetén a CSOK és a falusi CSOK esetében is felvehetnek államilag támogatott kedvezményes hitelt, amelynek maximális összege a gyermekek számától és a kiválasztott ingatlantól függően 5 és 15 millió forint között mozog. Az elmúlt öt év összesített adatai alapján az OTP Bankhoz forduló igénylők 70 százaléka választja ezt a megoldást, ezekben az arányokban az idei második negyedévben nem volt változás.

    A közlemény szerint az OTP a CSOK 2015. júliusi indulása óta több mint 62 ezer családnak folyósított csaknem 222 milliárd forintot. A feltételrendszer 2016. január 1-én életbe lépett módosítása óta csaknem 21 ezer ügyfél nyújtott be kérelmet, jelentős többségük 3 százalékos kedvezményes lakáshitelt is igényelt.

Legnépszerűbb cikkeink