Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Borzalmas bűz terjeng Hatvanban

Létrehozva:

Maró vegyszerszag árad az utcáról.

Hol fekáliára ­emlékeztető szag, hol vegyszerre emlékeztető odőr keseríti meg a lakosság mindennapjait a városban, főleg éjszaka és a hajnali órákban. Többek szerint már szellőztetni is lehetetlen – írja a Heol. 

A jelenség elsősorban az óhatvaniakat zavarja, de hallani észrevételeket Újhatvanból, a Mátravidéki Erőműtől, Herédről, sőt Selypről is.

A helyszíni jelentések szerint  a Petőfi téren erős, ecetsavra hasonlító maró vegyszerszag árad az utcáról. A szigetelt ablakokon áramlik befelé az esti óráktól. „Valami erős vegyszert öntögethetnek a szennyvízbe, mert felkavarja a tisztítás nélkül működő szennyvízátemelő alján lévő rohadt iszapot. 

A kutyáim sírnak, nyüszítenek, még az ő tüdejüket is marja”

– számolt be a lapnak tapasztalatairól az egyik polgár. Egy másik szerint érezhető a bűz a Méhtelep utcában is.

Az elmúlt napokban a kritikus hangok olyannyira felerősödtek, hogy az önkormányzat vezetése újból szükségesnek látta, hogy a hatóságokhoz forduljon. Hogy ennek lesz-e eredménye, egyelőre nem tudható, az azonban biztos, hogy korábban számos módon megpróbáltak megoldást találni a problémára, úgy a település vezetői, mint a civilek. Bűzcsapdákat helyeztek ki, igazságügyi szakértőhöz fordultak, s nem utolsósorban a parlamentben is napirendre került a téma. A jelek szerint  egyik kezdeményezés sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket – írta a portál.

Hatvan borzalmas bűzeiről már 2018-ban is írtunk. A korabeli beszámoló szerint a szagért a Mátravidéki Erőmű telepének a pernyehányója lehetett a felelős, de ebből a telepvezető csak annyit ismert el, hogy a szennyvíziszap-tároló medencénél valóban intenzívebben áradhat a bűz, mert akkortájt építettek köré egy hatméteres falat, de, mint mondta, más rendszerekben is előfordulhat bűzforrás. Az ügyben 2018 augusztusában nyomozás indult.

Legnépszerűbb cikkeink