Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Trump: a demokraták csak csalással nyerhetnek

Létrehozva:

Észak-Karolinában augusztus 24-én kezdetét vette a Republikánus Párt jelölőgyűlése, aminek az első napján Donald Trump is beszédet tartott. Ebben bejelentette: nem fogja elfogadni esetleges vereségét.

Trump szerint a demokraták a levélszavazásokkal akarják elcsalni a választásokat. Ezt az amerikai történelem legnagyobb csalásának tartja. Az elnök szerint a demokraták – együttműködve az amerikai postával, a USPS-szel – több millió szavazatot fognak ellopni különböző módszerekkel: ha valaki nem akar levélben szavazni, attól a demokrata aktivisták begyűjtik majd a levélben kiküldött szavazólapokat, majd a demokrata elnökjelöltre, Joe Bidenre fognak ezekkel szavazni.

 Trump azt állítja, hogy a levélszavazatoknál nem kell ellenőrizni a szavazó aláírását, ezért könnyű több millió szavazólapot nyomtatni, és ezzel befolyásolni az eredményt. Mint a beszédet szemléző Azonnali megjegyzi, a levélszavazás teljesen biztonságos, az aláírások valódiságát szavazóbizottságnak kell vizsgálnia, és bár akadnak ezzel problémák, de teljesen más jellegűek, mint amit Trump állít. A

számlálók gyakran találják úgy, hogy az aláírás nem egyezik meg az adatbázisban (személyigazolványon vagy jogosítványon) szereplővel, ezért sok szavazat az érvénytelenek közé kerül. Ezzel valójában pont alulszámolják a levélszavazatokat, nem pedig felül.

Mint írják,

Trump arra játszik, hogy elbizonytalanítsa azokat, akik így adnák le voksukat,

így ha veszítene, akkor ezzel tudja támadni az eredményt. Trump a levélszavazatok kapcsán arról is beszélt, hogy ez csak egy újabb próbálkozás a demokraták részéről, hogy el csalják a választásokat, viszont „ez sokkal hatásosabb eszköz” mint amivel 2016-ban próbálkoztak: akkor szerinte a kampánycsapata után kémkedtek a hatóságok.

Demokrata ellenfelé, Joe Bindent gyenge jelöltnek tartja, aki eladná az Egyesült Államokat Kínának megválasztása esetén.

Trump beszédének legelején, amikor a tömeg a „további négy évet!” rigmust skandálta, azt kérte a részt vevőktől, hogy inkább azt mondják, hogy további 12 évet, mivel az kikészíti a demokratákat. „A demokraták csak úgy nyerhetik meg a választást, ha azt ellopják tőlünk. Ne engedjük nekik! Ne engedjük, hogy tönkretegyék az amerikai álmot!” – fogalmazott Donald Trump. 

(Az Azonnali nyomán.)

Legnépszerűbb cikkeink